Mor un nadó prematur al Trueta de Girona afectat per un bacteri.

Mor un nadó prematur al Trueta de Girona afectat per un bacteri.

Un nadó nascut a les 24 setmanes estava ingressat a la unitat de neonatologia de l’Hospital Jospep Trueta de Girona, va morir un diumenge a causa d’un bacteri, la Klebsiella multiresistent. El director clínic de pedriatria, ha declarat que un bacteri podia haver intervingut en la malaltia i assegura  que la principal causa de la mort del nadó va ser “la immaduresa”. A continuació us deixo unes paraules del doctor que porta cas:

“Va néixer amb una situació molt complicada: pesava només 600 grams i quan són prematurs falla tot: el sistema neurològic, el digestiu, el respiratori…, perquè no s’han acabat de desenvolupar i el bacteri té un camp abonat per proliferar”, ha ressaltat. De fet, el director clínic de pediatria ha recordat que “fa 10 o 15 anys el 100% dels nadons prematurs morien”, i que ara la taxa de supervivència és del 70-80%, però tot i això “són infants que tenen molts problemes de salut fins que no agafen més pes”. 

La unitat de neonatologia va trobar el “brot” de Klebsiella al mes de març. Aquest és un bacteri present als hospitals. Fins ara, se n’han detectat 12 casos, cosa que no és gaire habitual. La Klebsiella és un bacteri natural propi de l’ambient hospitalari i algunes unitats de cures intensives  faciliten el contagi als pacients imgressats que tenen un sistema immunitari feble.

 

Karla Sanchez.

3rC