NOVA YORK: LA CIUTAT DE LA LLIBERTAT

NOVA YORK: LA CIUTAT DE LA LLIBERTAT

Nova York és una ciutat situada al nord-est dels Estats Units d’Amèrica, hi viuen més de 8,4 milions de persones (neoyorquins o neoyorquines), això la converteix en una de les ciutats més poblades dels Estats Units. És un dels principals centres mundials de comerç i una de les ciutats més turístiques del món.

La ciutat de Nova York està formada per cinc districtes: el Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens i Staten Island. Nova York és molt coneguda al món, tant pels seus barris, com pels seus edificis i monuments, com per exemple, l’estàtua de la Llibertat o l’Empire State.

El nom de Nova York té l’origen en la conquesta dels anglesos quan van conquistar la ciutat i li van posar aquest nom en honor al duc de York i Albany l’any 1664 i va ser la capital d’Estats Units fins l’any 1790. La seva bandera està formada per tres rectangles verticals, un blau, un blanc i l’altre taronja, i a dintre del rectangle blanc hi ha l’escut de la ciutat en blau que aquest consisteix en un indi i un guerrer que subjecten un escut on hi ha un molí, dos castors i dos barrils, tot això està envoltat per una cinta de plata on hi posa “Segell de la ciutat de Nova York”. A dalt de l’escut hi ha una àguila i tot això està rodejat per plantes verdes.

El seu clima és humit continental, els seus hiverns són frets i  sovint hi neva. A  l’estiu, en canvi, és templat i humit amb temperatures de 32 graus. La primavera i la tardor poden variar des de fret i neu a càlid i humit, depèn l’any.

Aquesta és la meva ciutat preferida perquè és com molt lliure, on hi ha moltes cultures diferents i gent diferent. Des de petita m’ha agradat Nova York perquè he vist la ciutat en pel·lícules, He llegit llibres i he buscat informació sobre ella. Un dels meus somnis és poder visitar aquesta gran ciutat tan meravellosa i impactant, amb els seus edificis i els seus monuments tan increïbles.

Iris Gómez, 3r A.