TAEKWONDO CASTELLET

TAEKWONDO CASTELLET

El Taekwondo és una art marcial que prové de Corea del Sud. El nom de Taekwondo en Coreà és 태권도, aquest tipus d’escriptura, es diu hangul. El hangul és l’alfabet nadiu de Corea, que és el que es fa servir en aquesta art marcial. El Taekwondo, és un esport olímpic que es pot dividir en dues parts; el combat i els poomsaes (pumses).

 El combat, és un assalt entre dues persones que a sobre d’un tatami han d’intentar picar patades al seu contrincant, per tal de fer més punts. Si dones una patada a la panxa, serà 1 punt, si piques al cap 3, però si les patades les piques saltant, seran 2 punts a la panxa i 4 al cap. Al llarg del temps el combat ha anat canviant molt, per exemple fa poc s’han anat incorporant al món del combat les proteccions electròniques, que el que fan és detectar el cop a la protecció i marcar els punts. L’equipatge que fem servir a Taekwondo és el kimono, el cinturó, que cada color representa un nivell diferent, i les proteccions de combat, que consten d’un casc, un peto, guants, espinilleres i una coquilla, també hi han proteccions per als peus i els braços. Els poomsaes (pumses), és una disciplina molt diferent del combat, ja que competeixes en solitari. Els poomsaes són una combinació de defenses, en coreà es diuen maki, i d’atacs, en coreà es diuen gongkiok als atacs de puny i a les patades chagui. Aquesta pràctica, ajuda al desenvolupament i la perfecció de la coordinació, l’equilibri, la sincronització, el control de la respiració i el ritme.

 

 

 

 Per passar de cinturó el que has de fer és presentar-te a un examen de pràctica amb el professor des del cinturó blanc (el més baix) fins al marró (el penúltim), després, per treure’t el cinturó negre, has de fer un examen amb un altre professor. Als exàmens de Taekwondo, has de representar tot el que has après fins arribar a aquest cinturó. Aquest sport el practiquem la meva germana i jo (a la foto) al gimnàs Taekwondo Castellet.

Mar Pérez, 3er A.